Fulfilment uitbesteden ja of nee?

Waarom zou ik mijn webshoplogistiek uitbesteden? Dit vragen veel beheerders van webshops zich af. Er zitten natuurlijk wel kosten verbonden aan het inschakelen van een fulfilment bedrijf. Maar uiteindelijk zal uitbesteding van fulfilment wel lonen. Wij leggen je uit waarom.

Wat is e-fulfilment?

Allereerst leggen we je even kort uit wat fulfilment of e-fulfilment inhoudt. Hier bestaan namelijk veel verkeerde idee├źn over. Simpel gezegd is e-fulfilment een oplossing voor alle logistieke processen rondom je webshop. Wanneer je een fulfilment bedrijf inschakelt, worden al deze processen voor je geregeld. Je hoeft je daar dan dus niet meer druk over te maken. De activiteiten die een fulfilment bedrijf uitvoert zijn: het verzenden en retourneren van pakketten, voorraadbeheer, orderpicking en het verwerken van bestellingen.

Voordelen van uitbesteding

Zoals eerder gezegd zitten er veel voordelen aan het uitbesteding van fulfilment. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Je bespaart heel veel tijd

Het belangrijkste voordeel is dat je door uitbesteding van de logistiek van je webwinkel uiteraard heel veel tijd bespaart. Er gaat namelijk veel tijd zitten in het afhandelen van je bestellingen en het verzenden en retourneren. Dit hoef je nu allemaal niet meer te doen. Je kan je kostbare tijd besteden aan belangrijkere dingen, zoals de inkoop van je producten of het verbeteren ervan.

Je kan gaan uitbreiden

Het uitbesteden van fulfilment kan er voor zorgen dat je eindelijk kan uitbreiden. Veel webshop eigenaren willen namelijk geen groter assortiment omdat ze geen ruimte hebben voor voorraadbeheer. Als je een fulfilment bedrijf inschakelt hoef je hier gelukkig geen rekening meer mee te houden. Zij regelen alles rondom je voorraadbeheer. Je kan dan dus uiteindelijk je assortiment gaan uitbreiden.

Betere klantervaring

Tot slot zal de klantervaring voor je webwinkel beter worden. Producten kunnen namelijk tot later besteld worden en komen sneller aan bij de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *