5 tips voor een betere vindbaarheid op Google

Elke ondernemer wilt natuurlijk goed vindbaar zijn op Google. Dit is vaak namelijk de eerste stap in het aankoopproces van veel consumenten. En als ze je dus niet op dit moment kunnen vinden, dan wordt het ook heel lastig om iets bij je te kunnen kopen. In dit artikel zullen we je daarom 5 tips geven om beter gevonden te worden op Google.

Doe goed vooronderzoek

Oke, je wilt goed gevonden worden op Google. Maar voor welke zoektermen dan? Dit kun je achterhalen door een zoekwoorden analyse te doen. Hierin bepaal je welke zoekwoorden belangrijk zijn voor je en welke potentie hebben om veel bezoekers aan te trekken. Je kunt hiervoor onder andere de Keyword planner van Google gebruiken. Je kunt hierin zien hoe vaak een bepaald zoekwoord wordt gebruikt in de zoekmachine. Dit geeft een goede indicatie voor de potentie die het zoekwoord kan hebben.

Gebruik zoekwoorden op de juiste plek

Dit betekent dat je ze op plekken zoals je title tags, heading en meta descriptions laat terugkomen. Als je WordPress gebruikt kun je hier mee geholpen worden door plugins zoals Yoast. Let er wel op dat je tekst zo natuurlijk mogelijk blijft. Je schrijft namelijk voor de lezers en niet voor de zoekmachine. 

Let op je alt tags

Het is belangrijk alt tags te gebruiken bij je afbeeldingen. Google kan namelijk nog niet heel makkelijk lezen wat er afgebeeld is op jouw site. Een alt tag dient daarom als een beschrijving van het gene wat afgebeeld is. Hierdoor kun je ook in Google afbeeldingen beter worden gevonden!

Vergeet linkbuilding niet!

Met linkbuilding wordt het werken aan de verwijzingen naar jouw website bedoeld. Google neemt deze verwijzingen mee in het bepalen van de autoriteit van jouw website. Meer verwijzingen van autoritaire websites betekent een sterkere website. Op deze manier maak je meer kans om makkelijker te ranken in de zoekmachines!

Doe niet alles zelf

Het is niet gek als je geen idee hebt waar je moet beginnen. Het kan namelijk allemaal erg overweldigend zijn. Als je niet helemaal zeker bent van je zaak schakel dan gewoon hulp in! Er zijn genoeg online marketing bureaus die je kunnen helpen. 
Bron: https://www.dutchblue.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *