Het belang van een basiskennis SEO

Wanneer je een onderneming runt is je doel vaak zo veel mogelijk winst maken. Deze winst maak je op basis van de verkoop van producten of diensten en hiervoor zal je waarschijnlijk zo hier en daar reclame en marketing uitvoeren. Echter wordt vaak de waarde van SEO onderschat. Een goede basiskennis van SEO, kan je helpen om meer producten en/of diensten te verkopen en op die manier meer winst te behalen. In dit artikel leggen we je de basis stap voor stap uit.

Wat is SEO?
SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en zoals het woord al zegt zorgt het ervoor dat je je positie binnen de zoekmachine optimaliseert. Dit doe je over het algemeen in de Google zoekmachine, omdat deze het meest gebruikt wordt en je hier dus het liefst vindbaar op wilt zijn. Iemand die goede SEO uitvoert, zal hoog in de zoekmachine staan. Wanneer je kinderkleding verkoopt, wil je bijvoorbeeld met een kinderkleding merk hoog eindigen. Als een gebruiker het merk intikt, moet jouw website bovenaan komen te staan.

Hoe begin je met SEO?
Nu je weet wat SEO inhoudt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk ermee aan de slag. We leggen het je hier in het kort uit, maar als je echt alle kneepjes van het vak wil leren, raden we je aan om via Learnit een cursus te volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Om te beginnen moet je beslissen op welke keywords je het liefst gevonden wilt worden. Dit kunnen bijvoorbeeld merken zijn die je graag verkocht wilt hebben, maar het kan ook een ander soort keyword zijn, zoals ‘auto verkopen’. Je kunt hiervoor het beste naar het zoekvolume kijken, dat aangeeft of er veel wordt gezocht naar dat woord. Hier wil je natuurlijk het hoogste op ranken. Vervolgens ga je ervoor zorgen dat er op dat keyword backlinks komen. Dus je kunt via verschillende methodes uitgaande links gaan verwerven. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden, zodat er professionelere methodes aan te pas komen. De methodes die je zelf (gratis) kunt uitvoeren zijn: gastblogs, social bookmarking en citation building. Een effectieve methode die je zelf kan uitvoeren, maar dat wel geld kost zijn betaalde plaatsingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *