Het succes van een webinar

Als bedrijf kun je er eigenlijk niet meer omheen: de webinar. Een webinar zorgt ervoor dat je meer successen zult boeken op het gebied van merksbekendheid, verkoop en marketing. De laatste jaren zijn de webinars niet meer weg te denken. Op welk social mediakanaal je ook kijkt, iedere ondernemer is hiermee bezig. In dit artikel leggen we je daarom het succes van een webinar uit.

Wat is een webinar?
Allereerst is het natuurlijk van belang om te weten wat een webinar is. Een webinar is een bijeenkomst tussen bijvoorbeeld een bedrijf of organisatie en zijn klanten of volgers. Tijdens een webinar kun je verschillende dingen bespreken. Het kan een soort lezing zijn waarbij je bepaalde dingen uitlegt. Het is ook erg geschikt voor het geven van een cursus, hierbij kun je je expertise en kennis overbrengen. Een webinar wordt ook ingezet binnen bedrijven voor de interne communicatie, denk bijvoorbeeld aan een vergadering.

Waarom leidt een webinar tot succes?
Wanneer je het goed aanpakt, kan een webinar tot succes leiden. Je moet er hierbij voor waken dat het geen marketingpraatje wordt. Dit zal ervoor zorgen dat je klanten/volgers snel zullen weglopen en niet meer terugkomen. Tijdens je webinar heb je het dus ook niet over je producten of diensten. Je gaat je kijkers waardevolle informatie geven, waar ze echt wat aan hebben. Dit geef je dus gratis weg en kost je alleen maar moeite. Wat is dan het voordeel eraan? Aan het einde van je webinar geef je altijd een korte doorverwijzing naar bijvoorbeeld je e-book of dienst of ander product dat je verkoopt. De kans is erg groot dat je kijkers na de interessante webinar ook een kijkje nemen op je website en wellicht je product/dienst aanschaffen. Daarbij zullen ze, als je een waardevolle webinar hebt gehouden, ook terugkeren naar je volgende webinar. Zorg er altijd voor dat je kijkers een reden hebben om terug te komen.

Wil je nog meer over webinars leren? Kijk dan eens op www.yourwebinar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *