Een nieuwe website: zelf maken of uitbesteden?

Er zijn veel ondernemers die overwegen om zelf een website te bouwen en daarnaast ook nog eens het onderhoud op zich willen nemen. In dit artikel ga ik in op de vraag of het wel of niet verstandig is om je eigen website in elkaar te knutselen. In dit artikel heb ik het specifiek over WordPress websites. Lees je mee?

De voor- en nadelen van zelf een website bouwen

Zelf een WordPress website bouwen is zeker niet onmogelijk, sterker nog het wordt je best wel makkelijk gemaakt. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Wil je bijvoorbeeld professionaliseren, dan raad ik niet aan om zelf knutselen. Zelf krijg je een website hoogstwaarschijnlijk nooit zo professioneel als een WordPress developer. Begin je net als ZZP’er dan kom je nog wel weg met een zelfgebouwde website.

Verder moet je er rekening mee houden dat het ontzettend veel tijd kost om uit te pluizen hoe alles werkt. Die tijd en energie moet je natuurlijk wel hebben en kunnen reserveren. Op het eerste gezicht lijkt het vaak alsof je kosten bespaard door een website zelf te bouwen. Echter investeer je in principe in een beter functionerende website als je het uitbesteedt, wat er weer toe lijdt dat je misschien meer klanten binnenhaalt. Die kosten-batenanalyse moet je van te voren maken.

Kortom; het is zo makkelijk nog niet en uitbesteden of niet is per situatie verschillend.

Zo kies je je WordPress developer

Heb je besloten om alles uit te besteden dan is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste wordpress bureau kiest. Er zijn tal van bureaus die jou hierbij kunnen helpen. Maak je keuze aan de hand van een klik met het bedrijf, heb je een goed gevoel bij het bedrijf? Dan zit het waarschijnlijk ook goed. Tot slot moet je natuurlijk nog wel nagaan of het voorstel past binnen het budget dat jij hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *