Zo vindt je een balans tussen privé, werk en studieleven.

In de afgelopen jaren is door de goede economie een stijging in het aantal deeltijd studenten. Men werkt, studeert en heeft een privé leven ernaast met soms wel een gezin en nog een huishouden. Dat kan veel hork op je vork zijn maar als je een goede balans vindt is het goed te doen. In dit artikel geven we je tips om een balans te vinden.

  1. Focus op wat je wilt bereiken

Bedenk van tevoren waarom je een studie naast je baan wilt doen. Wat wil je ermee bereiken? Dit kan je helpen als je het even minder ziet zitten, bedenk dan waarvoor je het doet en je zult zien dat je je motivatie weer terug krijgt.

  • Kies je studie zorgvuldig

Er zijn zo veel studies om uit te kiezen. Neem bijvoorbeeld management-opleiding of strategic management, deze opleidingen hebben maar een aantal verplichte bijeenkomsten waarbij je het meeste werk thuis kunt doen en goed kunt combineren met je werk en privéleven.

  • Laat mensen om je heen het weten

Maak het kenbaar aan mensen om je heen, je werkgeven en mensen in je privéleven. Een werknemer die zijn kennis wil verbreden met een studie zal door je werkgever als iets positiefs worden gezien dus zal hij of zij daar rekening mee houden in je werk. Hetzelfde geldt voor mensen die dicht bij je staan zullen ook rekening houden met het feit dat je iets minder vrije tijd over zal hebben.

  • Maak een realistische agenda

Een realistische agenda geeft rust, zorg ervoor dat je je tijd goed indeelt en bedenk voor jezelf op welk moment van de dag je het actiefste bent, zo kun je er het meeste uithalen wat erin zit.

  • Zorg voor discipline maar ook ontspanning

Doordat je veel dingen tegelijk doet en deze door elkaar zullen lopen moet je discipline hebben. Zorg voor weinig afleiding en genoeg eten en drinken tijdens het studeren. Hier tussendoor moet je ook je nodige ontspanning pakken om alles vol te kunnen houden.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *